Hvert sit bryst?

Det er ikke nødvendigt, at give tvillinger hver deres bryst, sådan at f.eks. tvilling A altid ligger til højre, mens tvilling B altid ligger til venstre. Det vigtigste er, at du ikke bytter rundt i løbet af én og samme amning.

Den mælk, der kommer i starten er tynd og slukker tørsten, hvorimod den mælk, der kommer til slut er tyk og mættende. Det er også derfor, at det er vigtigt, at børnene får lov at amme færdigt, i stedet for at få en flaske som supplement lige efter en amning, for så hæmmer du din mælkeproduktion.

Allerede en time efter amningen er mælkedepoterne fyldt godt op igen, og så betyder det ikke noget, om børnene får det modsatte bryst ved næste amning.

Hvis børnene har meget forskellig appetit, kan det være en fordel at skifte bryst fra amning til amning, fordi mælkeproduktionen så stimuleres lige meget i begge bryster.

Dette indlæg blev udgivet i Amning, Baby og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.