Om Tvillinger.Info

Velkommen til Nordens største artikelsamling om tvillinger, trillinger og firlinger (flerlinger) for gravide, forældre og fagfolk. Redigeret af tvillingemor og psykolog (cand.psych. aut.) Helle Birkholm-Buch.

Jeg har to gange præsenteret på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning og er således den eneste psykolog i Danmark, der har forsket i tvillingers psykosociale udvikling. Udgangspunktet for artikler her på Tvillinger.Info vil derfor altid være nyeste viden om tvillingeskabet og tvillingeforældreskabet. Dertil vil du finde lidt mere generelle artikler omkring børn, opdragelse og børneliv krydret med en særlig tvillingevinkel, så den har relevans for netop dig, der er særligt interesseret i tvillinger.

Formål
Formålet med Tvillinger.Info er at udbrede forskningsbaseret viden om tvillingers særlige udviklingsvilkår og tvillingefamiliens vilkår, således at forældre og fagfolk er i stand til at tage vidensbaseret stilling til, hvordan det enkelte tvillingebarns udvikling bedst understøttes: Hvilke sårbarheder og ressourcer er knyttet til tvillingeskabet og hvordan adskiller tvillingers indbyrdes relation sig fra enkeltfødte søskendes?

Kildehenvisninger og ophavsret
Alle informationer er ophavsretsligt beskyttet i henhold til den danske ophavsretslov § 22 og må ikke gengives uden henvisning til Tvillinger.Info.

Der oplyses ikke kildehenvisninger på artikler på Tvillinger.Info, fordi informationer har vist sig at blive gengivet i bl.a. bogudgivelser uden henvisning til Tvillinger.Info. Hvis du ønsker at arbejde videre med et emne i forbindelse med dit studie, i forskningsregi eller anden professionel sammenhæng, er du altid velkommen til at kontakte mig og få hjælp til at finde de kilder, du søger.

Fortid og fremtid
Tvillinger.Info har siden 2003 været Dansk Flerlingeforening – Frejas artikelsamling, men efter foreningen lukkede i 2009 er sitet blevet drevet videre af mig som privat psykolog. Sitet hed Flerlinger.Info frem til 2012.

Tvillinger.Info indeholder ca. 200 artikler, jeg arbejder løbende på at holde dem up to date med den nyeste forskning på området, og dertil skriver jeg løbende nye artikler, så det nye Tvillinger.Info rummer udtømmende videnskabeligt baseret information om alt med relevans for tvillinger og deres familier. Sitet drives uden indtægtsgivende aktiviterer ud over reklamer – så beklager, at du ikke slipper for reklamer her på sitet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret. Du kan også følge Tvillnger.Info på Facebook..

Har du lyst til at bidrage – vidensdele?
Måske er du faldet over et interessant emne, som bør uddybes på Tvillinger.Info eller en har en god idé til at gøre sitet bedre?

Måske har du en relevant faglig baggrund og lyst til at bidrage med en eller flere artikler?

Måske har du lyst til at dele en personlig beretning om, hvordan det er at være tvilling eller at være mor/far til tvillinger, som kan gøre andre klogere på, hvordan det opleves? Det ville absolut være relevant læsning her på sitet.

Skriv meget gerne til mig på: tvillinger@tvillinger.info. (Jeg laver Tvillinger.info på frivillig basis, så jeg kan være nogle dage om at svare, du er derfor også velkommen til at kontakte mig på mit arbejde: www.birkholm.dk)

Journalist?
Har du brug for en faglig vinkel på tvillingeskabet eller tvillingeforældreskabet eller bare inspiration til et interessant emne vedrørende tvillinger, så kontakt mig endelig.

Velkommen på Tvillinger.Info – rigtig god læselyst!

Mange venlige hilsner
Helle Birkholm-Buch, tvillingemor
aut. psykolog, vinder af Galton Award på ICTS i 2003
Specialist i ACT og privatpraktiserende psykolog
Du kan læse mere om mig på min hjemmeside.