Ammepositioner

Øverst i midten ses en parallel ammeposition. Denne position er rigtig god, når børnene bliver større, og så behøver man ikke ammepuden længere. Man sidder bedst, hvis man sidder meget tilbagelænet og med benene på en skammel.
Hvis man har problemer med for meget mælk/tendens til brystbetændelse, så brug en ammeposition, hvor barnets hage peger i den retning, hvor brystspændingerne er. Så er det disse mælkekamre, der tømmes først.

Her ses en liggende ammeposition, og så er der ikke brug for ammepude. Det hjælper dog, at have puder under albuerne, så man ikke får ondt i ryg og nakke. Hvis børnenes hoved skal højere op for at nå brystet, kan du bukke armene, så dine hænder rør dine skuldre og børnenes hoveder hviler på bagsiden af din underarm. Denne position bliver lettere, når børnene bliver større.
Det kan godt tage en måneds tid at finde en god ammeposition, hvor ammepude og hvad der ellers skal til fungerer nogenlunde.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Amning, Baby og tagget , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.