Udmalkning – instruktion

Når du skal malke ud, får du det bedste resultat, hvis du starter med at massere brystet i små cirkelbevægelse som langsomt kommer tættere og tættere på brystvorten og derefter med flad hånd strygerbrystet i retning mod brystvorten. Sådan stimulere du nedløbsrefleksen.

Sørg for god hygiejne både mht. dine hænder og den skål du opsamler mælken i.
Tag fat om den yderste del af det brune område med tommelfinger foroven og pegefinger og langemand forneden.

Pres hånden forsigtigt ind mod brystkassen, mens du klemmer fingrene sammen (og herved klemmer om brystets mælkegange). Slip og klem, slip og klem.

Flyt fingrene rundt om brystvorten så alle mælkegangene tømmes.

Brystpumper findes som manuelle eller elekstriske, de sidste egner sig bedst, hvis mælkeproduktionen skal igangsættes vha. udmalkning. Og det er en god idé, at komme igang så hurtigt som muligt efter forløsning.

Husk på at modermælk kun må opbevares i køleskabet i ca. 48 timer og at opvarmet modermælk ikke må gemmes og genopvarmes.

Dette indlæg blev udgivet i Amning, Baby og tagget , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.