Der findes beretninger, om at efterladte tvillinger, der har mistet deres medtvilling, før de blev født, kan have en udefinerbar oplevelse af at have mistet noget, som de ikke har bevidste erindringer. Nogle fortæller, at de altid har haft en følelse af at mangle noget, at savne næsten en del af sig selv. Men hvad ved vi egentlig om, hvordan tvillinger oplever hinanden i fostertilværelsen?
Man kan ikke rigtig undersøge det ufødte barns psykiske liv og derfor er der ikke nogen dokumenteret viden om, hvordan tvillinger oplever hinanden i forstertilværelsen.
Vi ved dog en del om fosterets udvikling og dette sammen med ultralydsobservationer sammenholdt med observationer af nyfødte tvillingers samspilskontakt giver os alligevel en vis adgang til, hvordan tvillinger oplever hinanden, allerede inden de bliver født.
F.eks. ved vi at fostrene allerede fra omkring uge 12-15 udviklet evnen til at lave alle de bevægelser, som de vil kunne udføre ved fødslen. Der opstår ikke nye bevægelser selvom hjernen modnes yderligere i resten af graviditeten. Det er således kun de eksisterende bevægelser som bliver organiseret og kombineret på forskellige nye måder.
Tvillinger vil altså fra omkring 12-15 graviditetsuge kunne mærke hinandens bevægelser og røre ved hinanden igennem fosterhinderne. Fra ultralydsobservationer af tvillingegravide, kan man se, at de første bevægelser og berøringer starter med langsomme initiativer fra den ene tvilling og langsomme reaktioner fra den anden.