Sådan bøvser du tvillinger, mens du dobbeltammer

Når du skal bøvse dine tvillinger, mens du dobbeltammer, kan du lade det ene barn blive ved brystet, mens du vender det andet barn om på maven, med hoved ud over ammepuden. Husk at støtte dit spædbarns hoved med hånden, mens du med den anden hånd stryger ham eller hende lette bevægelse opad ryggen. Hvis det ikke hjælper så prøv at sætte ham/hende op, husk at understøtte dit spædbarns hoved. Endelig kan du løfte ham/hende på til dig, så han/hun kigger over din skulder og stryge ham/hende på ryggen.

Du kan bøvse to spædbørn samtidig ved at lægge den ene på maven på ammepuden og tage den anden op, så han/hun kigger ud over den skulder, eller ved at lægge begge børn om på maven.

Her er en lille film om, hvordan du kan bøvse dine tvillinger:

Dette indlæg blev udgivet i Amning, Baby og tagget , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.