Støt borgerforslag om længere barsel – SKRIV UNDER NU!

Du har nu mulighed for at støtte et borgerforslag om udvidet barsel til tvillingefamilie.

Læs borgerforslaget nedenfor og husk at klikke på linket her og underskrive! Få også alle du kender over 18 år til at skrive under og støtte forslaget. Der skal 50.000 underskrifter til:

Udvidet barsel til tvillinge- og trillingefamilier

6 måneders ekstra barsel til tvillingefamilier og 12 måneders ekstra barsel til trillingefamilierI

Danmark får man ikke noget ekstra barsel når man får tvillinger eller trillinger. Det virker helt ubegribeligt, når man selv har prøvet turen, for der er selvfølgelig meget mere arbejde i at passe to eller tre babyer end en enkelt.

I Sverige og Norge er der mere barsel til flerlinger og vi synes at Danmark burde følge trop. Derfor har vi lavet dette borgerforslag. Vi håber at det kan skabe en ændring, og gøre livet lidt lettere for de flerlingefamilier der kommer efter os.

Tvillinge- og trillingefamilier bør have mulighed for at begge forældre bliver hjemme med børnene indtil børnene er et år, hvor de typisk starter i institution. Derfor indeholder vores borgerforslag 12 måneders ekstra barsel til trillingefamilier.
Det indeholder 6 måneders ekstra barsel til tvillingefamilier, så begge forældre kan være hjemme i et halvt år.

Vores forslag lægger sig op ad ordningerne i Sverige og Norge. I Sverige er der til tvillinger 1 år og 4 måneders barsel på normal sats, som er en anelse højere end den danske sats, derefter 6 måneder på en lav sats, a la kontanthjælp. Til trillinger er der 1 år og 10 måneder på normal sats, derefter 6 måneder på lav sats. I Norge er der 1 år og 4 måneder til tvillinger og 2 år til trillinger. Satsen i Norge er dog ca det dobbelte af satsen i Danmark!

Og i Danmark er der som sagt: Intet. Det bør der laves om på, hurtigst muligt!

I Sverige og Norge tilbydes tvillinge- og trillingefamilier udvidet barsel, det gør vi stadig ikke i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Baby, Gravid, Ikke kategoriseret af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.