Springer tvillinger en generation over?

Tvillinger forekommer fordi kvinden udskiller to æg, som befrugtes samtidig (tveæggede) eller fordi det befrugtede æg deler sig i to kort efter, at det er blevet befrugtet (enæggede).

  • [restrict … ]

Tendensen til at udskille to æg i samme cyklus lader til at være arvelig og de gener som er afgørende herfor springer ikke en generation over!

Når mange tror, at tvillinger springer en generation over skyldes det, at den arvelige tendens til at udskille to æg samtidig kun kan komme til udtryk hos en kvinde!

Hvis en kvinder får tvillingedrenge, kan disse drenge bære generne videre til deres evt. døtre, men det bliver så først hos disse døtre, at generne kan komme til udtryk – ved at de udskiller to æg i samme cyklus.

Det er altså en myte, at tvillinger springer en generation over.

[/restrict]

Dette indlæg blev udgivet i Gravid, Hvem får tvillinger og tagget , , , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.