NYT NYT – Debatforum for dig med tvillinger!

Den 1. juni i år er Tvillinger.Info´s nye debatforum gået i luften – klik på “forum” i menuen og vær med til at sætte debatten igang!

Når man er venter eller har tvillinger er netværk til andre tvillingefamilier utrolig vigtigt. Det giver os mulighed for at spejle os selv i andre i samme situation, fremfor at sammenligne os med forældre til enkeltfødte søskende, som bare har andre betingelser, end vi har. Og det giver os mulighed for at dele erfaringer og gode råd, som faktisk kan bruges til noget, når man har tvillinger!

Der findes forskellige fora rundt omkring på nettet, men intet sted som er specifikt for tvillinger. På Facebook er der nogle gode grupper særligt om tvillinger, men de dukker jo desværre ikke op på en googlesøgning og hvis man ikke har et netværk til nogen, der kender nogen, kan det være svært at komme med i disse on-line netværk.

Med debatten her håber jeg, at gøre det let for alle at finde et netværk til andre med tvillinger. Jeg håber derfor, at I, der allerede har et godt netværk, også vil deltage i debatten her.

På sigt vil der komme årgangsgrupper og lukkede fora m.m., men da det er første gang, at der i Danmark åbnes for et debatforum på et særligt tvillingesite, må forummet udvikle sig i takt med at forskellige behov og ønsker dukker op.

På sitet her vil debatten samtidig være kategoriseret, organiseret og struktureret så man kan søge i gamle indlæg, og finde de oplysninger, tips og tricks, som man lige står og mangler.

Formålet er, at gøre det lettere for tvillingefamilier at finde et netværk til andre med tvillinger og samtidig gøre det let at finde de relevante oplysninger, man søger, når man gerne vil vide, hvordan andre har haft det i præcis den situation, man selv står i.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.