Instruktion i babyslynger til tvillinger

Her får du grundig instruktion i brug af babyslynger (ring-slynger) til tvillinger. Du skal bruge to-ring slynger til at bære to børn samtidig.

1) Udgangsstilling: Ringene sidder højt på skulderen. Tvilling A holdes med god støtte af hoved og ryg. Tvilling B ligger og venter et sikkert sted. Den anden slynge er indenfor rækkevidde:

2) Tvilling A lægges i slyngen:

 

 

 

 

 

 

 

3) Slyngen strammes og finjusteres (ikke vist) og Tvilling A drejes ud til siden, så ringene kommer frem på plads:

 

 

 

 

 

 

 

4) Tvilling B placeres på samme måde. Slyngerne kan evt. have forskellig farve for bedre at se, hvad der er hvad.

 

 

 

 

 

 

 

5) Finjustering af øverste rælling:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjek, at begge babyer ligger godt og har fri, ubesværet vejrtrækning.Vær forsigtig, når du går gennem døre m.m. – I fylder godt i bredden!

Til nyfødte er ”Indianer-stillingen” nok den mest oplagte, hvor begge babyer placeres med benene ude under forælderens arme, og hovederne ind mod midten.

Når babyerne opnår tilstrækkelig hovedkontrol, kan man placere dem opret, mave-mod-mave. Hver baby skal sidde lidt længere ude mod siden end beskrevet i anvisningen, for at skabe plads til begge. Nogle måneder senere kan man placere en baby på hver hofte, ganske som beskrevet.

Forfatter: Marianne Mogensen, www.fysiodesign.dk (med bl.a. syvejledning til gratis download)

Dette indlæg blev udgivet i Baby, Udstyr og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Tvilling.Info drives af Helle Birkholm-Buch: cand.psych., aut. psykolog, Specialist i Klinisk Psykologi, Børnesagkyndig, selvstændig praktiserende psykolog og tvillingemor. Helene Schwarz Frederiksen: cand.pæd. i pædagogisk psykologi, tvillingefaglig rådgiver, underviser, foredragsholder og tvillingemor. Både Helle og Helene har forsket i tvillinger: Helle er den eneste psykolog i Danmark, som har præsenteret forskning på The International Congres for Twin Research: I 2004 vandt Helle "The Galton Award" på kongressen for verdens hidtil største nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie i 98% af danske kommuner. I 2012 præsenterede Helle et litteraturstudie om betydningen af tvillinger atypiske symmertriske tilknytning - deres indbyrdes tilknytningsmønstre - i forbindelse med skolestart. Helene har i 2019 lavet den største nationale undersøgelse af danske skolers holdninger og praksis i forhold til tvillingers skoleplacering i hhv. hver sin eller samme klasse med deltagelse af knap halvdelen af alle danske skoler. Det er vores personlige oplevelse af mangel på lødig information om tvillingeforholdet og tvillingers udvikling, som er motivationen bag at drive Tvillinger.Info som et videnskabeligt funderet non-profit site baseret på frivilligt arbejde. Helle er til hverdag selvstændig praktiserende psykolog http://birkholm.dk/, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi. Spørgsmåls besvares via Tvillinger.Infos Facebook side - så alle får glæde af svaret. Personlig henvendelse kan ske på email.