Udmalkning – instruktion

Når du skal malke ud, får du det bedste resultat, hvis du starter med at massere brystet i små cirkelbevægelse som langsomt kommer tættere og tættere på brystvorten og derefter med flad hånd strygerbrystet i retning mod brystvorten. Sådan stimulere du nedløbsrefleksen.

Sørg for god hygiejne både mht. dine hænder og den skål du opsamler mælken i.
Tag fat om den yderste del af det brune område med tommelfinger foroven og pegefinger og langemand forneden.

Pres hånden forsigtigt ind mod brystkassen, mens du klemmer fingrene sammen (og herved klemmer om brystets mælkegange). Slip og klem, slip og klem.

Flyt fingrene rundt om brystvorten så alle mælkegangene tømmes.

Brystpumper findes som manuelle eller elekstriske, de sidste egner sig bedst, hvis mælkeproduktionen skal igangsættes vha. udmalkning. Og det er en god idé, at komme igang så hurtigt som muligt efter forløsning.

Husk på at modermælk kun må opbevares i køleskabet i ca. 48 timer og at opvarmet modermælk ikke må gemmes og genopvarmes.

Dette indlæg blev udgivet i Baby og tagget , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar