Springer tvillinger en generation over?

Tvillinger forekommer fordi kvinden udskiller to æg, som befrugtes samtidig (tveæggede) eller fordi det befrugtede æg deler sig i to kort efter, at det er blevet befrugtet (enæggede).

Tendensen til at udskille to æg i samme cyklus lader til at være arvelig og de gener som er afgørende herfor springer ikke en generation over!

Når mange tror, at tvillinger springer en generation over skyldes det, at den arvelige tendens til at udskille to æg samtidig kun kan komme til udtryk hos en kvinde! Hvis en kvinder får tvillingedrenge, kan disse drenge bære generne videre til deres evt. døtre, men det bliver så først hos disse døtre, at generne kan komme til udtryk (at de udskiller to æg i samme cyklus) og der igen bliver født tvillinger i familien.

Dette indlæg blev udgivet i Gravid og tagget , , , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar