Internationale Kongres for Tvillingeforskning og Tvillingefødsler

I år afholdes Den 14. Internationale Kongres for Tvillingeforskning i Firenze, Italien. Kongressen samler tvillingeforskere fra hele verden og afholdes hvert. 3. år. Majoriteten af de forskere, som er interesserede i tvillinger er optaget af at bruge tvillinger til at besvare spørgsmålet om arv og miljø. På hver kongres mødes dog en lille håndfuld psykologer, sociologer og antropologer og udveksler erfaringer og oplysninger om igangværende og kommende forskningsprojekter, og her er fokus på tvillingeskabets betydning for børnene og deres familier.

Som noget nyt afholdes konferencen for første gang i år samtidig med Den 2. Internationale Kongres for Tvillingegraviditet, som har fokus på det obstetriske omkring graviditet og fødsel.

Jeg glæder mig til, at kunne formidle den seneste nye viden fra kongressen her på Flerlinger.Info i løbet af 2012!

Se program for kongresssen her: http://www.mcaevents.org/twins2012/

The International Society for Twin Studies: http://www.ists.qimr.edu.au/.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar