Instruktion i babyslynger til tvillinger

Her får du grundig instruktion i brug af babyslynger (ring-slynger) til tvillinger. Du skal bruge to-ring slynger til at bære to børn samtidig.

1) Udgangsstilling: Ringene sidder højt på skulderen. Tvilling A holdes med god støtte af hoved og ryg. Tvilling B ligger og venter et sikkert sted. Den anden slynge er indenfor rækkevidde:

2) Tvilling A lægges i slyngen:

 

 

 

 

 

 

 

3) Slyngen strammes og finjusteres (ikke vist) og Tvilling A drejes ud til siden, så ringene kommer frem på plads:

 

 

 

 

 

 

 

4) Tvilling B placeres på samme måde. Slyngerne kan evt. have forskellig farve for bedre at se, hvad der er hvad.

 

 

 

 

 

 

 

5) Finjustering af øverste rælling:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjek, at begge babyer ligger godt og har fri, ubesværet vejrtrækning.Vær forsigtig, når du går gennem døre m.m. – I fylder godt i bredden!

Til nyfødte er ”Indianer-stillingen” nok den mest oplagte, hvor begge babyer placeres med benene ude under forælderens arme, og hovederne ind mod midten.

Når babyerne opnår tilstrækkelig hovedkontrol, kan man placere dem opret, mave-mod-mave. Hver baby skal sidde lidt længere ude mod siden end beskrevet i anvisningen, for at skabe plads til begge. Nogle måneder senere kan man placere en baby på hver hofte, ganske som beskrevet.

Forfatter: Marianne Mogensen, www.fysiodesign.dk (med bl.a. syvejledning til gratis download)

Dette indlæg blev udgivet i Baby og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar