Hvert sit bryst?

Det er ikke nødvendigt, at give tvillinger hver deres bryst, sådan at f.eks. tvilling A altid ligger til højre, mens tvilling B altid ligger til venstre. Det vigtigste er, at du ikke bytter rundt i løbet af én og samme amning.

Den mælk, der kommer i starten er tynd og slukker tørsten, hvorimod den mælk, der kommer til slut er tyk og mættende. Det er også derfor, at det er vigtigt, at børnene får lov at amme færdigt, i stedet for at få en flaske som supplement lige efter en amning, for så hæmmer du din mælkeproduktion.

Allerede en time efter amningen er mælkedepoterne fyldt godt op igen, og så betyder det ikke noget, om børnene får det modsatte bryst ved næste amning.

Hvis børnene har meget forskellig appetit, kan det være en fordel at skifte bryst fra amning til amning, fordi mælkeproduktionen så stimuleres lige meget i begge bryster.

Dette indlæg blev udgivet i Baby og tagget af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.