Gode råd om at give flaske

Når du har tvillinger, har du brug for mindst 8-10 flasker per barn, så du slipper for at koge eller sterilisere mere end én gang i døgnet, og det vil spare dig tid.

Flaskesutter har forskellige størrelse huller, afhængig af om de er til vand, modermælkserstatning, vælling osv. og afhængig af barnets alder. Hvis du hælder af flasken, kan du se, hvor hurtigt mælken drypper ud. Der skal helst komme ca. 3 dråber ud i sekundet.

Et spædbarn har brug for ca. 150 ml. modermælkserstatning per kilo kropsvægt i døgnet. Et barn, der vejer 3 kilo, skal altså have 3 x 150 ml. = 450 ml. fordelt over ca. 6-10 måltider i døgnet.

Det kan spare tid, at udblande alle flasker til det kommende døgn, så de er klar til brug i køleskabet.

Modermælkserstatningen skal helst have kropstemperatur, når man giver det til børnene. Smag på det eller dryp et par dråber på dit håndled for at kontrollere temperaturen. Varmer du flasken i mikrobølgeovnen, så skal flasken rystes grundigt inden brug.

Noget modermælkserstatning er færdigblandet klar til at blive lunet, andet købes i pulverform og skal blandet med vand. Vand fra vandhanen bør koges, før det blandes.

Færdigblandede flasker skal opbevares i køleskabet, indtil de skal bruges. De kan holde sig max. 24 timer. Efter opvarmning skal modermælkserstatningen bruges med det samme eller kasserers.

Følg altid brugsanvisningen på pakningen.

Flasker skal rengøres med vand og sæbe og flaskebørste og så gerne skoldes med kogende vand eller vaskes i opvaskemaskine ved min. 60 grader. Sutten skal gerne koges et par minutter.

Generelt gælder at skal sutteflasker:

  • Være nemme at gøre rene
  • Kunne holde til en tur på gulvet
  • Ikke må have skarpe kanter
  • Have tydelige skalainddeling, der ikke forsvinder i vask
  • Holde tæt.
  • Ingen sutteflasker kan ikke forebygge kolik eller latexallergi – selv om nogle producenter lover det.

Forbrugerrådet tester jævnligt forskellige mærker af sutteflasker, du kan sikkert finde deres seneste anbefalinger på Forbrugerrådets hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Baby og tagget , , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.