Forskellige slags enæggede tvillinger

Enæggede tvillinger dannes, når et æg befrugtet æg deler sig i to. Men afhængigt af hvornår denne deling sker, får enæggede tvillinger forskellige betingelser i fostertilværelsen. Se her hvordan de forskellige slags enæggede tvillinger opstår.

Enæggede tvillinger dannes hvis der sker en uregelmæssighed i delingen af cellerne:

Dannelse af enæggede tvillinger

 

Når det befrugtede æg har delt sig til 32 celler kaldes det for en morula. Morula er latin for brombær fordi de 32 celler under mikroskop ligner et brombær. Herefter begynder cellerne at udskille en væske så hele cellen bliver hul, herefter kaldes cellen for en blastocyst. Det yderste bliver bl.a. til fosterhinden og dermed er hele cellen klar til at passere ned i livmoderen og sætte sig fast på livmodervæggen.

Dette indlæg blev udgivet i Gravid og tagget , , , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar