Sådan bøvser du tvillinger, mens du dobbeltammer

Når du skal bøvse dine tvillinger, mens du dobbeltammer, kan du lade det ene barn blive ved brystet, mens du vender det andet barn om på maven, med hoved ud over ammepuden. Husk at støtte dit spædbarns hoved med hånden, mens du med den anden hånd stryger ham eller hende lette bevægelse opad ryggen. Hvis det ikke hjælper så prøv at sætte ham/hende op, husk at understøtte dit spædbarns hoved. Endelig kan du løfte ham/hende på til dig, så han/hun kigger over din skulder og stryge ham/hende på ryggen.

Du kan bøvse to spædbørn samtidig ved at lægge den ene på maven på ammepuden og tage den anden op, så han/hun kigger ud over den skulder, eller ved at lægge begge børn om på maven.

Her er en lille film om, hvordan du kan bøvse dine tvillinger:

Dette indlæg blev udgivet i Baby og tagget , af Helle Birkholm-Buch. Bogmærk permalinket.

Om Helle Birkholm-Buch

Helle er autoriseret psykolog, cand.psych. og har arbejdet med tvillinger og tvillingefamilier siden 2000. Hun har vundet The Galton Award på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning i 2004 for sin nationale undersøgelse af kommunale tilbud til flerlingefamilie. I 2012 har Helle holdt oplæg om betydningen af tvillingers indbyrdes forhold i forbindelse med skolestart på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning. Dertil er Helle selv mor til tvilinger. Helle har psykologklinikken http://www.Familie-Terapi.info i København, hvor hun arbejder med individuel, par- og familieterapi samt arrangerer workshops om tvillinger særligt for tvillingeforældre og tvillingegravide. Derudover tilbyder Helle forældrerådgivning samt supervision og konsultativ bistand til skoler, institutioner og pædagogisk psykologisk rådgivning. Helle er en efterspurgt foredragsholder og har i mange år været med i VIP-gruppen i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar